¿Llibreries d’un sol dia?


Com haureu llegit en nombroses ocasions, diuen que vivim en un país on la lectura és un repte, on la comprensió lectora no dóna bons resultats a les proves realitzades en l’àmbit internacional, i on els hàbits de lectura acaparen fonamentalment la premsa diària, l’esportiva i les revistes del cor.

Diuen els propagadors d’estadístiques que la venda de llibres a Espanya és inferior a l’esperada, si ens atenem a la demografia (aquí hi han unes dades: «Hábitos de lectura y compra de libros en España»), i amb relació al fet que el nombre d’obres publicades al país no s’atura de créixer.

Per això són importants “els dies” o “les setmanes”, en què celebrem alguna cosa. Avui dia 29 de novembre, i per tercer any consecutiu, les llibreries de tota Espanya celebren el DIA DE LES LLIBRERIES, en un intent desesperat d’obrir-se una mica més a les persones no habituals de la lectura, i en un acte de donar més motius de comprar llibres als lectors habituals. Diu la publicitat que un llibre és sempre una excel·lent adquisició i que el millor lloc per fer-la és, sens dubte, una llibreria. Els meus regals favorits (no importa quina sigui l’ocasió) són els llibres.

Imatge

Jo faré part de la diada, i em passejaré per més d’una llibreria a participar en alguns dels actes que s’han organitzat. D’entrada, ens veurem a la Llibreria Lluna de Palma, on, des de les 16.30 a les 19 hores ens reunirem per llegir (contes, poemes, fragments admirats de les nostres obres favorites, o altres escrits literaris). La llibreria regalarà un llibre (d’entre un lot seleccionat i fins a exhaurir existències), a tothom que hi participi.

Imatge

La festa continuarà amb la presentació de Punta Galera, el nou llibre de Nora Albert i Laia Moreto. L’autora vindrà des d’Eivissa per presentar el llibre i tot seguit, participarà en la tertúlia organitzada. L’acte el presentaran Maria Victòria Secall i Àngels Cardona.

Imatge

No és un magnífic pla per celebrar el #diadelesllibreries?

¿Què diu la premsa?

Les llibreries també tenen el seu dia

Dia de les llibreries del Gremi de Llibreters de Mallorca

Las librerías se reinventan

Librerías: su día y el de todos

El Día de las Librerías intenta reactivar el sector

#diadelesllibreries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s