Coses sobre mi

Intent ser escriptor / A la recerca del temps perdut / Gaudint dels tresors trobats

Visc aïllat / Literàriament i físicament parlant / Nascut a les Illes Balears / Viscut pel món (però no estic segur que m’hagi servit de molt) / Resident en l’aïllament…

A la xarxa publico amb freqüència a Aïllat [mots i enderrossalls], ECLèCTIA, Llibres per Llegir.cat, Issuu o Relats en Català, entre molts altres llocs.

Vaig néixer el dia en què, segons les cròniques, Bob Dylan feia el seu debut en públic a Nova York. Sempre m’ha semblat una coincidència fascinant.

Aquí teniu unes dades meves:

Josep Manuel Vidal-Illanes (Maó, 1961).

Doctor en Dret, funcionari i docent universitari que compagina la seva pluriocupació amb el difícil art d’escriure.

Nasqué com José Manuel Gómez González, però en començar a escriure professionalment va triar com a nom de ploma els llinatges de les seves àvies, els seus tercer i quart cognoms, en homenatge a les dones que visqueren eclipsades pels seus respectius marits i que, per contra, varen ser l’ànima de les seves llars carregant-se a les esquenes el difícil pes de sengles famílies nombroses.

Va començar a escriure de molt jove, especialment poesia, sense obtenir cap èxit i així anà abandonant lentament l’activitat. Arribada la maduresa, va reprendre l’escriptura gairebé com a una necessitat vital. L’eclosió de Blogs i revistes digitals l’obriren camí amb la publicació dels seus primers relats breus.

La disciplina que més conrea és precisament la del relat, en alguns casos com a experimentació de noves formes narratives. Entre les seves obres publicades en paper, destaquen: Entre niguls canviants; Els sorolls, la nit, el veí; Tren equivocat; Bumerang; i Humitat als ossos, totes elles publicades a la revista de relats de ficció La lluna en un cove. També ha publicat la narració de sèrie negra Fugida al volum Lluna Negra, juntament amb Peer Yerømssom i Dora Muñoz (Bubok, 2013 i Punto Rojo Libros, 2014).

La seva novel·la Júlia i la xarxa va ser seleccionada pel jurat del Premi Joaquim Ruyra de narrativa, als XLVIII Premis Recvll de l’any 2012 i ha estat editada en paper i e-book per Punto Rojo Libros (2014).

Recentment ha publicat el llibre de relats L’illa, el far, el vent editada per Editorial Gregal (2017). Igualment acaba de culminar la seva darrera novel·la que veurà la llum el 2018.

Docent en diferents tallers de narrativa, publica articles i relats en format digital en revistes i premsa alternativa i és col·laborador de la revista literària Doll de tinta. Després de viure dues dècades a Barcelona, actualment resideix a Palma.

La vocació d’escriure se’m va despertar tard. La duia dormida des de l’adolescència… i una tardor no fa massa (o sí) vaig veure els dits que començaven a moure’s pel teclat de l’ordinador escrivint enganys narratius: va ser una gran sorpresa.

JMVidal-Illanes_llàpis

Hi ha més sobre mi a: http://www.jmvidal-illanes.cat

Pàgina de l’autor a Editorial Gregal: Josep Manuel Vidal-Illanes a Gregal

Una bona font de mini-relats meus:

http://aillatrelats.wordpress.com/

http://jmvidal-illanes.blogspot.com/

2 pensaments sobre “Coses sobre mi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s